14 Eylül 2010 Salı

marine edilmiş patlıcan kızartma


marina sos için;bir çay fincanı zeytinyağı
bir su bardağı süt
bir dometes rendesi
bir tatlı kaşığı kekik
bir tatlı kaşığı karabiber
bir tatlı kaşığı pulbiber
bir çorba kaşığı biber salçası(salçayı bir çay fincanı su ile sulandırın)
az bir kaç sap ince kıyılmış maydanoz
isteğe göre tuz
iki diş sarımsak rendesi

malzemeler;
patlıcan adet size bağlı
kızartmak için sıvıyağ yada ben tost makinasında ızgara yaptım tercih sizin
yapılışı;
süt hariç bütün malzemeler derin yayvan bir kapta karıştırılır en son süt eklenir.patlıcanlar alaca soyulur enine dilimlenir,marine sosta en az bir saat beklenir iyice süzülür kızdırlmayan yağda süzülmüş sostan çıkarıp kızartılır yada ızgara yapılır.servis tabağına alınır isterseniz yoğurtla servis edilir.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN:))

2 yorum:

  1. sütü marinede hiç kullanmamıştım
    değişik geldi ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. etide, marine edilecek herşeyin içine süt konuldumu harika oluyor:))zaman varsa et ve tavuk marinalarınızı süt yada yoğurtta bir gece buzdalabında bekletin deneyin deneyin:)))nefiiisss oluyor...

    YanıtlaSil