28 Eylül 2011 Çarşamba

zeytinyağlı barbunya

Harika bir zeytinyağlı...
   ne mi lazım?

   Bir kg barbunya
   üç baş soğan
   bir baş sarımsak(7 yada 8 diş)
   zeytinyağ
   üç domates
   yarım demet maydanoz
   karabiber
   pulbiber
   tuz

   Nasıl mı yaptım?

   barbuyaları ayıklayım bir taşım kaynatıp siyah suyunu süzdüm,ayrı bir tencerede zeytinyağında doğranmış soğanlarımı pembeleşene kadar pişirdim,sonra sarımsakları ekledim onunlada bir sürüe pişirdim baharatlarımı ve rendelenmiş domateslerimi ekledim domateslerin pişmesine yakın barbunyamı ekledim üzerine göz kararı su ekledim kısık ateşte iyice pişirdim ılıyınca servis tabağıma alıp üzerini maydanozla süsledim sonra :)???afiyetle yedim,yediler...afiyet olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder