23 Kasım 2010 Salı

taze kekik aromalı domates

        
        Domatesin fantastik rüyası,kokusunu içine çekip çekip bırakacağın,ister sabah kahvaltıda,ister öğle yemeğinde salatanın üzerine,ister akşam makarna sosu,et yemeklerin yanına yakışacak garnitür olarak her yerde herr zaman:)))isviçrede  sarımsaklı patateslerin yanına garnitür olarak koymuşlardı oradan bu şişeyi kapıp gelmiş bir haftada eseri kalmamıştı.bu foto o rest. çekildi oraya bizi götüren mustafanın arkadaşı bu tarifi bana şefinden verdi ben içine bazı şeyler katıp daha güzel yaptım:)))evde de yapıldı renkli renkli turşularımın yanında şimdi daha açılmadı.
       
        Malzemeler

        kiraz domates
        taze kekik
        toz şeker
        tuz
        beyaz şarap sirkesi yada beyaz şarap ve elma sirkesi
        sarımsak

        Yapılışı....

       Bir litrelik kavanoz içine domatesleri taze kekikler ve sarımsaklarla itina ile yerleşterin üzerine çıkacak kadar su ilave edin içine bir kaşık şeker,bir kaşık tuz,bir kaşık bulunabilirse beyaz şarap sirkesi yoksa bir kaşık elma sirkesi ve bir kaşık beyaz şarap ilave edin ve ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip en az iki hafta bekleyin sonra açın açın yiyin:))))
        afiyet olsun:))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder