Ne dersiniz???güzel bir karışım enfes tat müthiş uyum:)))yaz için ara öğün için tavuk yemeklerinin yanına...
Şimdi....
patates ince kabuklu olanlardan
taze soğan
ıspanak yaprakları
meksika fasulyesi
maydanoz
sos için...
kuru nane bir çorba kaşığı yada daha fazla tadı naneden unutmayın
iki limon suyu
yarım çay bardağından çok zeytinyağı
tuz,karabiber,pul..
ben resimdeki yaptığıma koymayı unutmuşum bir çorba kaşığı susam
bir tatlı kaşığı elma sirkesi
sonraaaa...
Patateslerimin kabuklarını bir güzel fırçalıyorum sonra haşlıyorum buhar makinesi ideal,sonra ıspanak yapraklaını saplarından ayırıp biraz kaynamış suda bekletiyorum çok haşlanmadan çokta diri kalmadan çıkarıyorum.Yaprak kısımlarını tabağımın alt kısmına diziyorum, saplarını ince ince doğruyorum,maydanozu,taze soğanı ince ince kıyıp içine konserve yıkıyıp süzdüğüm meksika fasulyesinide ekleyip kenara koyuyorum patateslerimi soğuyunca kesip diğer malzemelerle harmanlıyorum.Diğer tarafta tüm sos malzemelerimi karıştırıyorum ve harmanlanmış patateslerle buluşturuyorum ve ıspanak yapraklarıyla bir kenarda bekleyen servis tabağıma alıyorum sonramı???hepsini ben yiyorum:))))
afiyet bal şeker kaymak olsun...
hiç kullanmadım meksika fasulyesi kullanmalı çok güzel görünüyorlar ...
YanıtlaSilBir meze sever olaraksitenizi eni konu inceledim hepsi birbirinden güzel ellerinize sağlık
YanıtlaSil