Kızım ırmak,yumurtaya dudurta der de ismi dudurta bizde bu mezenin..harika görünüyor tam mezelik iştah açıcı,pazar günderin,brunchların vazgeçilmezi başka öğünde ağır gelir diye düşünüyorum damak zevki!!
Şimdi....
yumurta
kapari az miktarda(yarım konserve kutusu)
kırmızı yağ biberi bir adet
zeytinyağ bir çorba kaşığı
kimyon tatlı kaşığından az
pulbiber """"
karabiber,tuz """""
çeyrek limon suyu
sonra...haşlanan yumurtaları soyup ikiye bölüyoruz,yumurta sarılarını ve yukarıdaki tüm malzemeleri robotta çok ince karıştırıyoruz ve biraz buzdolabında 10-15 dakika bekletip pasta süsü torbasına koyup yumurta oyuklarına dolduruyoruz...sonra bergomat aromalı sıcak ev yapımı ekmeğin yanında bir güzel bir güzel yiyoruz...hııııııııımmmmmm deneyin derim,ikram edin!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder