29 Eylül 2010 Çarşamba

SAGANAKİ BİR YUNAN MEZESİ...

SAGANAKİ ''bir yunan mezesi''

MALZEMELER
1 adet dometes
1 adet sivribiber
1 dilim tuzsuz beyaz peynir(kibrit kutusu büyüklüğünde)
1 dilim eski kaşar peyniri(iki kibrit kutusu büyüklüğünde)
zeytinyağı
nane,kekik,pulbiber,tuz..

TARİF
Kısa kenarlı yuvarlak güvece,ufak ufak parçaladığımız beyaz peyniri yayarak koyalım.Üstüne küçük doğranmış domatesi,biberi,baharatları ilave edelim.En üstüne rendelediğimiz kaşar peynirini serpelim ve folyo kağıdına sararak fırında düşük ısıda pişirelim..isterseniz bu tarifi karideslide yapabilirsiniz haşladığınız karidesleri dometes ve biberleri ekledikten sonra ilave edip iki üç çevirip baharatları ilave edip kaşarı üstüne rendeleyip düşük ısıda daha uzun süre fırında pişirebilirsiniz...mutlaka deneyin hatta önünden bir tarhana çorbası ana yemek karidesli saganaki,bol limonlu tere,roka,marul salatası ve fırında helva aman amannnnn harikaaaa!!!:))))
                ŞİMDİDEN afiyet bal şeker olsun:))

3 yorum: