28 Eylül 2011 Çarşamba

zeytinyağlı barbunya

Harika bir zeytinyağlı...
   ne mi lazım?

   Bir kg barbunya
   üç baş soğan
   bir baş sarımsak(7 yada 8 diş)
   zeytinyağ
   üç domates
   yarım demet maydanoz
   karabiber
   pulbiber
   tuz

   Nasıl mı yaptım?

   barbuyaları ayıklayım bir taşım kaynatıp siyah suyunu süzdüm,ayrı bir tencerede zeytinyağında doğranmış soğanlarımı pembeleşene kadar pişirdim,sonra sarımsakları ekledim onunlada bir sürüe pişirdim baharatlarımı ve rendelenmiş domateslerimi ekledim domateslerin pişmesine yakın barbunyamı ekledim üzerine göz kararı su ekledim kısık ateşte iyice pişirdim ılıyınca servis tabağıma alıp üzerini maydanozla süsledim sonra :)???afiyetle yedim,yediler...afiyet olsun:))

Akdeniz yeşillikleri

Uzun bir ara olmuş,olsun şimdi elimde bir sürü tarif var hepsini yayınlar aradaki zamanı bir güzel kapatırım:))eski antalyalı olarak çok yapardım  bu salatayı,harika bir iştah açıcı aslında sosu bir başka deneyin derim...
  nemi lazım?
    akdeniz yeşillikleri
    mısır
    kırmızı fasulye
    taze soğan
    fesleğen
    domates
 
sosu için
    bir buçuk limon suyu
    bir çay bardağı zeytinyağı
    kuru nane
    karabiber
    köri
    tuz
    üzüm sirkesi
    balsamik sirke
    sarımsak bir diş.

  nasıl mı?

    malzeme listemdeki tüm doğranacak malzemeleri doğradım,içine fasulye ve mısırı yıkayıp ekledim derin bir kaba aldım sonra ayrı bir yerde tüm soso malzemelerimi karıştırdım içine sarımsak rendeledim bir tutam tuz ekleyip salatama ekledim üzerini domateslerle süsledim..deneyin,afiyet olsun:))