25 Kasım 2010 Perşembe

ekşi kremalı salam dilimleri

     Lezzetli bir iştah açıcı yapımı çok basit,buyrun tarifi:)
   
     Salam,yada suçuk
     ekşi krema,yoksa
     normal krema
     süzme yoğurt
     bir  limon suyu
     karabiber
     yarım sarımsak rendesi
     taze fesleğen

    Kalınca kesilmiç salam dilimlerini cam fırın kabında 100 derecede ısıttım pişirmedim kurumasın diye,ekşi krema bulursak içine sadece karabiber ve sarımsak rendesini,bulamazsak normal kremamızın içine,süzme yoğurt,limon suyu,karabiber,ve sarımsak rendesini katıp karıştırıyoruz ve salamlarımızın üzerine güzelce koyup üstünü fesleğen süslüyoruz...
        ve her hangi gün ve saat içinde dostlarımızla güzel sohbetler ve bol kahkahalar eşliğinde afiyetle yiyiyoruz:))

23 Kasım 2010 Salı

taze kekik aromalı domates

        
        Domatesin fantastik rüyası,kokusunu içine çekip çekip bırakacağın,ister sabah kahvaltıda,ister öğle yemeğinde salatanın üzerine,ister akşam makarna sosu,et yemeklerin yanına yakışacak garnitür olarak her yerde herr zaman:)))isviçrede  sarımsaklı patateslerin yanına garnitür olarak koymuşlardı oradan bu şişeyi kapıp gelmiş bir haftada eseri kalmamıştı.bu foto o rest. çekildi oraya bizi götüren mustafanın arkadaşı bu tarifi bana şefinden verdi ben içine bazı şeyler katıp daha güzel yaptım:)))evde de yapıldı renkli renkli turşularımın yanında şimdi daha açılmadı.
       
        Malzemeler

        kiraz domates
        taze kekik
        toz şeker
        tuz
        beyaz şarap sirkesi yada beyaz şarap ve elma sirkesi
        sarımsak

        Yapılışı....

       Bir litrelik kavanoz içine domatesleri taze kekikler ve sarımsaklarla itina ile yerleşterin üzerine çıkacak kadar su ilave edin içine bir kaşık şeker,bir kaşık tuz,bir kaşık bulunabilirse beyaz şarap sirkesi yoksa bir kaşık elma sirkesi ve bir kaşık beyaz şarap ilave edin ve ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip en az iki hafta bekleyin sonra açın açın yiyin:))))
        afiyet olsun:))))

9 Kasım 2010 Salı

ilahi sos:))

Ciddi olmak gerekirse bugün daha iyisi olamaz dı!! ben ve bir ada gibi tartışılmaz geçer günüm,ekmek,zeytin,zeytinyağı,peynir.Tüm ihtiyacım olan ekmek,bir bardak şarap ve bu ilahi sos.Makarnaların yanına,sandviç arasına yada buharlanmış brokoli yanına ne bileyim belki sabah kahvaltısında krem peynirli ekmek üzerine,belkiii annemin meşhur keçi bacağını bandırarak yemek adına enfes bir sos,dedimya ilahi sos:)))

 malzeme listem
      bolca zeytinyağı
      yarım limon suyu
      iki diş rendelenmiş sarımsak
      bir dometes suyu
      kekik(hafif buharda pişirin)
      fesleğen
      karabiber
      beyaz biber
      kırmızı biber
      kişniş
      üstüne bol kıyılmış maydanoz
      arzu ederseniz(unutmayın daha keskin yapıyor)defne yaprağı(buharda haşlanmış)
      ve isteğe göre yeteri kadar tuz
            

             Bir iki gece bu karışımı serin bir yerde ağzı kapalı bekletin,dedimya istersen sabah kahvaltısında yanında peynirlerle ekmeğini bandıra bandıra,istersen makarna salatanda,ister yumurtanın üzerine,salataların üzerine,yeşilliklerin üzerine,ister fırından hamur al küçük küçük kopar kızgın yağda lokma yap yanına sıcak sıcak bandırarak y....eeee...mutlaka yapın yiyin ikram edin..


     afiyet olsun:)))